Φασολάδα Ελληνική, Παραδοσιακή και Νόστιμη


Σκεφτόμουν χτες τι να μαγειρέψω  σήμερα και ξαφνικά αγχώθηκα...

Σπίτι δεν υπάρχει κάνενα βιβλίο μαγειρικής και τα 2 κανάλια της τηλεόρασης που μαγειρέυουν 24/7 μαγειρεύουν βλακείες (πραγματικά!) ...
Είχα πάει σουπερ μάρκετ προχτές και αγόρασα τα απαραίτητα (όσπρια, μακαρόνια κτλ) έτσι είπα να μαγειρέψω φασολάδα!!

Δεν έχω ξαναμαγειρέψει φασολάδα (μη γελάτε) και είπα να συμβουλευτώ το internet.. ομως εκεί που πατούσα "φασολάδα" στο google.. μου ρθε η επιφύτηση (αααα-λιλούια).

Τι την θέλω τη συνταγή.. η ελληνική φασολάδα θέλει: Φασόλια, καρότο, σέληνο, ντομάτα και αλατοπίπερο... σάμπως μου λείπει το μυαλό για να καταλάβω αν είναι έτοιμα ή όχι... όσο ψάχνεις στο internet τόσο χάνεσαι και τόσο κινδυνεύεις να καταλήξει ο καλός σου με  baked beans on toast .. και να ταν Άγγλος.. να το δεχτώ.. αλλά για κάνε πως αγοράζεις κονσέρβα baked beans και να τη δει ο Τούρκος να δεις για πότε γίνεται Οθωμανος!! :) (και ο Έλληνας έτσι θα αντιδρούσε ομως εε..?).

Ειλικρινά εδώ και 1.5 χρόνο παντρεμένη ήταν το 1ο πιάτο που έφαγε ο καλός μου και είπε "γεια στα χέρια σου"...
Και τότε σκέφτηκα πως.. όσο το σκέφτεται η νεόνυφη το φαγητό.. τόσο το χάνει το παιχνίδι.

Το γαστρονομικό background του ανδρα μας ποιο είναι κυρίες μου? Το σουβλατζίδικο της γωνίας, οι πίτσες του champions league, και τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς! Γιατί αποκλείεται η πεθερά να έχει συνηθίσει τον κανακάρη της σε καβουρόσουπες, σαλάτες με αβοκάντο, τερίν σολωμού ούτε και μους τιραμισού ....

Έτσι αποφάσισα να τον ταϊζω απλά... ελληνικά και κατανοητά! Κανω και οικονομία στην τσέπη μου.. και στα νεύρα μου.. 






Η Φασολάδα της Ελληνίδας Μαμάς

1 πακέτο φασόλια απο τα κανονικά.. ξέρετε.. τα άσπρα 
1 ματσο σέληνο
2 -3 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι
2 ξερά τουρκάκια (οι  κόκκινες οι πιπερίτσες)
Ντομάτα (10 ντοματάκια σαντορινια - τα μαζεύω το καλοκαίρι, τα βάζω κατάψυξη και το χειμώνα τα βάζω σαν παγάκια μέσα στις σούπες και τα λαδερά....!! ήμισή passata ή 1-2 κουταλίες μπελτέ.. δε χρησιμοποιώ το χειμώνα ντομάτα φρεσκια).

Εκτέλεση

Φυσικα και έχεις βάλει τα φασόλια στο Νερό απο βραδύς... κάποιοι βάζουν σόδα.. 
Εγω δε βάζω... και στο νερό προσθέτο και μισό ποτήρι γάλα φρέσκο...

1. Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο
2. Προσθέτεις τα καρότα κομμένα σε ροδέλες 
3. Σβήνεις τη Ντομάτα 
4. Προσθέτεις νερό ΑΡΚΕΤΟ!
5. Τα αφήνεις να βράσουν
6. Προσθέτεις τα Φασόλια και το Σέληνο, το αλάτι, το πιπέρι και τα 2 τουρκάκια
7. Αστα να πάρουν μια βράση.. χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό... κλείσε το καπάκι και άααστα.. φτιάξε καφέ, βαλε λιγο σίδερο, δες λίγο τηλεόραση, άκου λίγο μετα-Δευτερο.. γράψε ένα post...κάνε κατι τελος πάντων και άστα στην ησυχία του...

Δεν μπορώ να σας πω τον ακριβή χρόνο διότι μαγειρεύω στο γκάζι.. και στο γκάζι το θελει το 3ωράκι της η φασολάδα... Ενώ στις κεραμμικές εστίες ή στις εστίες αντιστάσεων, σβήνεις το μάτι και μέχρι να παγώσει αυτό χυλώνει πιο πολύ η φασολάδα!! 

Επίσης: ΑΝ ΘΕΣ να προσθέσεις νερό.. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΣΤΟ.. γιατι αν ειναι παγωμένο.. θα σου πετσιάσουν τα φασόλια.. και ειναι κρίμα!! (οχι οτι δεν τρώγονται.. μια χαρά τρώγονται) 

Σαρακοστιανότατο φαγάκι!! 

Καλή όρεξη και Επιτυχία!! ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...