CosmoGirl



Ένα τεστ του Cosmopolitan, τρεις διαφορετικές γενιές ανθρώπων, τρεις διαφορετικές απόψεις για τις σχέσεις, τη ζωή, τον έρωτα.

στην Πανεπιστημιούπολη

Κάθισε στο παγκάκι και ήπιε μια γουλιά καφέ. Είναι ωραία τελικά η Αθήνα. Κοντεύει να τελειώσει το εξάμηνο και δεν σκέφτεται να πάει στο χωριό. Τι να κάνει στο χωριό μωρέ, όλο τα ίδια και τα ίδια. Εδώ θα μπορέσει να είναι πιο συγκεντρωμένος στην εξεταστική, θα δει και καμιά συναυλία, μπορεί να πεταχτεί και καμία εκδρομή με τη Μαρία  κάπου κοντά.

Να! Κατά φωνή. 

Η Μαρία κατέβηκε γρήγορα τη σκάλα της πολυκατοικίες και έτρεξε στο παγκάκι, ήπιε μια γουλιά από τον καφέ του και του έδωσε ένα γρήγορο φιλί. 
"Μου έλειψες" του είπε. 
"Γιαυτό πάμε για καφέ κορίτσι μου, για να σου ξε-λείψω" της είπε με την κρυόκολη ειρωνεία που τόσο καλά δίδασκαν οι τελειόφοιτοι τα πρωτάκια στο Μαθηματικό.

Τον σήκωσε από το παγκάκι και τον έσυρε μέχρι την καφετέρια της πλατείας. 

Παρήγγειλε και για του δύο η Μαρία. Είναι μαζί κοντά 3 μήνες και πλέον ξέρει τα πάντα για εκείνον. Είναι τόσο ερωτευμένη μαζί του και αυτός μαζί της.

Κάτσανε δίπλα δίπλα στον καναπέ και κουβέντιαζαν για τη σπαστικιά της ΔΑΠ που την έχει πρήξει να γραφτεί για να περάσει Γραμμική Άλγεβρα.

Μέχρι να έρθουν οι καφέδες και για να ξεχάσουν την ΔΑΠίτισσα, σκέφτηκαν να μάθουν ο ένας λίγο καλύτερα τον άλλον, έτσι εντρύφησαν στην ανατομία και συγκεκριμένα στην ανατομία του στόματος και την οδοντιατρική.

Είναι η εποχή των πειραματισμών και του "καλύτερου". Πρέπει να ανακαλύψουν το καλύτερο φιλί, αυτό που θα μείνει στην ιστορία, αυτό που θα στείλουν τον Enrique Iglesias για μαθήματα. Την εντρύφηση τους την έκοψε η σερβιτόρα με τους καφέδες.
Ανασηκώθηκαν, ξανακάθισαν αναπαυτικά στον καναπέ τους και χασκογελούσαν.
Ο Γιάννης κάνει μια κίνηση και βουτάει μέσα στην τσάντα της Μαρίας... 

Λοιπόν, τί έχουμε εδώ.. Ένα λιποζάν, ένα πορτοφόλι, κάτι κλειδιά, ένα κινητό που για την ώρα δε θα ασχοληθούμε μαζί του γιατί βρήκαμε κάτι πιο ενδιαφέρον... το Cosmopolitan  του μήνα!! Τίτλοι "sex: camp with me για να τη βρεις" "μάνα μ'εκαψες! όταν δεν τον θέλουν οι δικοί σου" "πο πο! εύκολοι τρόποι να απογειώσεις την όψη των γλουτών σου". 

Έβαλε τα γέλια.. "Ρε Μαράκι, αυτά καθόσαστε και διαβάζετε? Γιαυτό δε θα περάσεις ποτέ Γραμμική"

Η Μαρία θύμωσε και νευρίασε με τα σχόλιά του ... αλλά ήξερε τι ακριβώς πρέπει να κάνει!! Έβγαλε από την τσάντα της την κασετίνα της και διάλεξε ένα στυλό. 

Τον κοίταξε όλο νόημα τύπου " εδώ σε έχω dear boy!" και άνοιξε επιδεικτικά και με θόρυβο την τελευταία σελίδα.

"Το τεστ του μήνα: ενδιαφέρεται για σένα?"
Τον κοίταζε προσεκτικά, σκεφτόταν και συμπλήρωνε. 
Πρώτη Ερώτηση: Απάντησε γεμάτη σιγουριά και γέλασε 
Δεύτερη Ερώτηση: Τον κοιτάει εξονυχιστικά και συμπληρώνει
Συνέχισε να κοιτάει, να γελάει, να σκέφτεται και να συμπληρώνει.

Δεν του είπε τίποτα, ούτε του έδειξε τις ερωτήσεις... Μετράει τα a, τα b, και τα c ... περισσότερα c (!) του έδωσε ένα φιλί και του είπε σ'αγαπώ

Ο Γιάννης ξεροκατάπιε, είπε μαι γουλιά καφέ και την χτύπησε τρυφερά στην πλάτη. "Μα τι σκατά βάζουν μέσα στα cosmopolitan τη σήμερον ημέρα!!".

Η Μαρία διάβαζε και ξαναδιάβαζε την απάντηση, χαμογελούσε και δάγκωνε το στυλό... Μπορεί να μην περάσει την Γραμμική αλλά επιτέλους κατάλαβε πόσο χαζή ήταν τόσο καιρό! 

*για όποια, όποιον θέλει να κάνει το τεστ να μη ντραπεί, να μη διστάσει, απλα να κάνει κλικ!


στο Άλσος 


Πηγαίνοντας για το Μετρό χάζεψε τα περιοδικά που ήταν αραδιασμένα στον πάγκο του κυριούλη που δε ξέρει το όνομά του. Εχει 45 λεπτά δρόμο μέχρι τη Κηφισιά, ας πάρει κάνα περιοδικό να περάσει η ώρα. COSMOPOLITAN. Τώρα στα γεράματα! Θα έχει πλάκα... Έδωσε το 2ευρω, πήρε τα ρέστα, διάλεξε βαγόνι, έβαλε τα γυαλιά ηλίου της μη και μπει κανένας γνωστός και τη δει να διαβάζει τέτοια και γίνει ρεζίλι και περίμενε να ξεκινήσει το τρένο. Στο Φάληρο σιγουρεύτηκε ότι δε τη βλέπει κανένας γνωστός και έτσι ξεκίνησε την ανάγνωση της "βίβλου".

"sex: hit the road, καυτές στιγμές εντός, εκτός και επι τα αυτά"
"αφάνα κουράγιο:  beauty editor δίνει tips και λύσεις σε καλοκαιρινά προβλήματα ομορφιάς"
"casus belly: 13   tips για να μη ρουφάτε τη κοιλιά"
"φλερτάρει στο facebook  και ανησυχείς?"

Κοίτα θέματα που βγάζουμε, πριν 10 χρονια δεν ήταν έτσι, σκεφτόταν, αλλά συνέχισε να διαβάζει και να χώνεται όλο και πιο βαθιά στις σελίδες του. Ήταν παλαίμαχο CosmoGirl έχει κάθε δικαίωμα να διαβάζει που και που ενα περιοδικό. 

Έφτασε στο τεστ. Άνοιξε το κινητό της, μπήκε στο Facebook και κοίταξε το profil  του. Οι φωτογραφία ήταν κοινή, το status τους κοινό, η ζωή τους κοινή. Χάζευε τις φωτογραφίες και τον τοίχο του, έψαξε να βρει καινούριες φιλίες και τι like έκανε απο χτές. Ποιά είναι αυτή η Σοφία που την έκανε φίλη του; Δε βαριέσαι, καμία απο τη δουλειά θα είναι! Πήγε στις παλιές φωτογραφίες πριν το 2010. Πάρτυ, μπαράκια, κλαμπάκια, γκομενάκια. Πέρναγε καλά ο καλός της, χορτασμένος άνθρωπος.. Έζησε τη ζωή του χωρίς απωθημένα, χωρίς μυστικά και κρυφά πράγματα. Ήξερε πραγματικά τί ήθελε. Δύσκολα βρίσκει 35αρη με τέτοια προσόντα στις μέρες μας. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το σαμπουάν απο το αφρόλουτρο. 

Του έστειλε μήνυμα : "Είμαι Ηράκλειο, σε κανα 15 λεπτο θα είμαι Κηφισιά, θα τα πούμε στο Άλσος."

Έκλεισε το κινητό και συνέχισε να διαβάζει. Είχαμε μείνει στο Τεστ. Πλάκα θα έχει να το κάνει.. "Το τεστ του μήνα: ενδιαφέρεται για σένα?"

Βγάζει ενα στυλό και σημειώνει τις απαντήσεις. Όσο κατέβαινε τόσο πιο περίπλοκο γινόταν και το τέστ.  Μετράει τα a, τα b, τα c. Διαβάζει το b... διαβάζει και τα υπόλοιπα, διαβάζει τις απαντήσεις που έπρεπε να δώσει για να είναι  c.  

Έφτασε και βγήκε σφαίρα απο το σταθμό, μπήκε στο Άλσος, παράτησε με δύναμη το περιοδικό στο τραπέζι, ήπιε μια γουλιά απο τον καφέ του, πικράθηκε (μα πως τον πίνει σκέτο και χωρίς γάλα), και γεμάτη σοβαρότητα, πικρία (απο την τρομερή ανακάλυψη και τον καφέ) και προβληματισμό τον ρώτησε 3 πολύ σοβαρές για τη σχέση τους ερωτήσεις:

Γιατί δεν παίρνεις τη στάση Πύργος της Πίζας όταν είμαστε στον ίδιο χώρο;

Γιατί ποτέ δεν έχει σκοντάψει ενώ είμαι εγώ μπροστά;

Γιατί δεν καθίσαμε στο μικρό καναπεδάκι και επέλεξες τις μπρεζέρες;

¨Αν έκανες αυτά τα τρία μικρά πραγματάκια ίσως η σχέση μας να μην είχει πρόβλημα, αλλά απο ότι φαίνεται μόνο εγώ προσπαθώ για μας" .

Παρήγγειλε μια λεμονάδα με μπόλικη μέντα και κάθισε στην αναπαυτική μπρεζέρα, του έκανε παρατήρηση να ισιώσει το κορμί του και να δέσει τα κορδόνια του γιατί θα σκοτωθεί καμιά ώρα. 

Την παρατηρούσε με απορία. Πρέπει αν φταίει ο Αύγουστος, η ζέστη, η άδεια που δεν πήρε. 

Ήπιε μια γουλιά καφέ και συνέχισε να την κοιτάει ενώ εκείνη μάλλον του έλεγε για την προσπάθεια που πρέπει να κάνουν στη σχέση τους. 

*για όποια, όποιον θέλει να κάνει το τεστ να μη ντραπεί, να μη διστάσει, απλα να κάνει κλικ!


στο Σαλόνι


Ήρθε απο την δουλειά κουρασμένος. Έβγαλε τη γραβάτα του και έδωσε ένα φιλί στη γυναίκα του. Εκείνη σηκώθηκε να φτιάξει ένα τσάι, να ακούσουν λίγη μουσικούλα, να χαλαρώσουν και οι δυο απο το άγχος της δουλειάς. 

Στα ποτήρια επέπλεαν 3 φυλλαράκια dragon tea, τσάι γιασεμιού και το νερό δεν ήταν πολύ ζεστό. 

"Η μικρή βγήκε βόλτα με την Αμαλία, μέχρι το σχολείο θα πάνε που μαζεύονται και τα άλλα παιδιά τώρα το καλοκαίρι."

Δεν έφερε αντίρρηση, ίσα ίσα που χαλάρωσε πιο πολύ. Κουβέντιασαν για τη δουλειά, για τις διακοπές και την άδεια, για τα νέα της γειτονιάς και της πολυκατοικίας. 

Ξέχασε όμως το πιο ζουμερό κουτσομπολιό να του πει.

"Σήμερα όπως καθάριζα το δωμάτιο της μικρής, μέσα στο συρτάρι της βρήκα αυτό"
και εμφανίζει ένα Cosmopolitan. 

Η ίδια είχε συνειδητοποιήσει από το πρωί ότι το κοριτσάκι της μεγάλωσε, έγινε δεσποινίδα, οδεύει στο να γίνει γυναίκα και δεν την απασχολούν πλέον το Alou Fan Park και οι νερο  τσουλίθρες. Έχει βαθιές ανησυχίες και προβληματισμούς που προσπαθεί να λύσει με τις φίλες της και το Cosmopolitan. 
Της πήρε το περιοδικό απο τα χέρια να το επεξεργαστεί, να το μυρίσει, να καταλάβει γιατί συνεχίζει και βγαίνει κάθε μήνα ενω το GQ και το Esquire κοντεύουν να γίνουν ετήσια. 

Βρήκε τη σελίδα με τα τεστ και ωω.. είναι συμπληρωμένο με στιλό που βγάζει γκλίτερ και γέμισαν τα χέρια του. 

Έβαλε τα γέλια και του άρπαξε το περιοδικό να δει το τεστ. 

Οι περισσότερες απαντήσεις ειναι a. Το κοριτσάκι μας είναι πληγωμένο του ανακοίνωσε, εδω το λεει καθαρά "αν θεωρείς πως έχεις κάνει τις απαραίτητε κινήσεις, τότε μαλλον δε συγκινείται" το κοριτσάκι μας έχει πρόβλημα, ποιος ξέρει πιο χοντρόπετσο γομάρι το πληγωσε και κάθετε και ξεροσταλιάζει στις κερκίδες να βλέπει μπάσκετ.

"Αχ βρε γυναίκα, σιγά μη κάθεται η κόρη μας να πιστεύει αυτές τις βλακείες, να δεις που αν το κάνω εγω τώρα αυτό το τεστ θα βγουν άλλα 'ντ'αλλων"
Πήρε το περιοδικό και μέτραγε τις απαντήσεις που έδωσε αυτός. 

"Ορίστε βρε αγάπη μου βλακείες εδώ το λεει καθαρά οτι είμαι χαζός." και συνεχίζει να διαβάζει και χαμογελάει στη γυναίκα του. "Πραγματικά βρε θηρίο με θέλεις ακόμα;" τη ρώτησε. Εκείνη σηκώθηκε και έβαλε λίγο ζεστό νερό στο τσάι του. 

"Για ποιον άλλο θα έπαιρνα τσάι γιασεμιού βρε αγάπη μου" του είπε και έκατσε στα πόδια του.  "Η μικρή θα πάει λύκειο του χρόνου, και εσύ είσαι η πιο μακροχρόνια σχέση μου, τόσο που ανησυχώ οτι έγινα μονογαμική... το λέει και το cosmopolitan εξάλλου!".

*για όποια, όποιον θέλει να κάνει το τεστ να μη ντραπεί, να μη διστάσει, απλα να κάνει κλικ!

*το παρόν αποτελεί κομμάτι μιας σειράς κειμένων με τίτλο #500words έτσι και αλλιώς. Πρόκειται για 50 ιστορίες γραμμένες δυο, μπορεί και τρεις φορές κάθε φορά  διαφορετική γωνία κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...